Od středy 15. do pátku 18. 7. probíhá v rámci Světových dnů mládeže kromě velkých událostí především tzv. Youth Festival. Jde o pestrou nabidku různých akcí, pořádaných na všemožných místech kolem centra Sydney, největšího města Austrálie. Nejnápadnější a nejnavštěvovanější jsou koncerty pod širým nebem, pořádané na pěti velkých a několika menších podiích - vystupují zde kapely z celého světa, různých žánrů, stylů, národů, od duchovních chorálu až po tvrdý rock.

  Kromě toho probíhá v těchto dnech množství výstav, největší tzv. Vocation Expo, zaměřené na povolaní v církvi. Ve Výstavním centru se lze dále účastnit i workshopu a diskusních fór pro mládež o velice aktuálních tématech jako je například sexualita. Pro duchovní vyžití se nabízí celá řada míst k adoraci, rozjímani nebo ruznych druhu modlitby, napr. Taizé. Zajímavé, i když bohužel většinou málo dostupné jsou i filmová a divadelní představení.

  Vedle těchto povětšinou krátkodobých akcí se jich několik nabízí po celou dobu - je to možnost navštívit speciálně upravenou katedrálu, klanět se kříži Světových dní mládeže a na několika místech přijmout svátost smíření.

Za tiskový tým Jenda Čanda
e-mail:[email protected]
mobil: +61 450 527 468