Již tuto sobotu se papež Benedikt XVI. vydá na svou zatím nejdelší apoštolskou cestu. Cílem tohoto putování je samozřejmě Austrálie, která letos hostí Světové dny mládeže.

  Cesta papeže Benedikta XVI. začne 12. července v 10:00 na římském letišti. Let s mezipřistáním v australském Darwinu potrvá 24 hodin. Spolu s Benediktem XVI. přiletí na Světové dny mládeže i kardinálové Bertone, Sodano a Vallini.

  Do Austrálie papež přiletí v neděli, 13. 7. 2008. Ve dnech 13. - 16. 7. pak bude Benedikt XVI. odpočívat a připravovat se tak na setkání s mládeží. Místo jeho pobytu v těchto dnech bude formační centrum Opus Dei - Kenthurst Study, které se nachází v tichém prostředí uprostřed přírody, severozápadně od Sydney.

  Hlavní program začíná ve středu. Web RadioVaticana ho popisuje následovně:

  "Ve středu v podvečer se papež přesune do katedrálního domu v Sydney. Ve čtvrtek dopoledne se Benedikt XVI. setká s generálním guvernérem Austrálie Jefferym a premiérem Ruddem. Odpoledne je na programu přivítání se s mladými v Sydneyském přístavu.

  V pátek dopoledne čeká v kryptě katedrály Panny Marie Benedikta XVI. ekumenické setkání a poté se v kapitulním sále sejde se zástupci jiných náboženství. Odpoledne zahájí na prostranství před katedrálou Křížovou cestu, která bude probíhat v ulicích Sydney. V podvečer navštíví papež také centrum, kde žije mládež se sociálními problémy. V sobotu dopoledne se v katedrále setká s australským klérem a řeholníky. V 19.00 zahájí na dostihovém stadionu Randwick Benedikt XVI. vigilii mladých. Tamtéž bude o den později dopoledne sloužit mši svatou a při polední modlitbě Anděl Páně oznámí místo konání příštích Světových dnů mládeže, které připadá na rok 2011. Těsně před odletem se setká s 15 tisíci dobrovolníků pořadatelské služby."

  Světové setkání mládeže začíná již za pět dní - v úterý 15. 7. Zahájeno bude mší svatou.